سیاسی-انتخابات ریاست جمهوری دهم-دفتر خاتمی-دیدار مردمی -اصلاحات -سخنرانی
یزدفردا "رییس جمهور سابق کشورمان گفت:همه ما در مقابل خدا و مردم مسئولیم؛ تصور اینکه کسی بخواهد عافیت طلبی کند و از صحنه کنار کشد واقعیت ندارد .آن هم کسانی که اگر ذره ای آبرو و اعتبار دارند از مردم است والا کسی بر ملت منتی ندارد . ولی صحبت سر این است که آیا این آبرو ،سرمایه ،تلاش و مسئولیت پذیری می تواند به نتیجه برسد یا حتی مشکلات را بیشتر خواهد کرد؟
به گزارش روابط عمومی دفتر حجت ااسلام والمسلمین سید محمد خاتمی ،وی در دیدار با اقشار مختلف استان مرکزی سهم این استان را در اقتصاد ، صنعت و سرمایه های کشور بزرگ خواند و افزود : اما این استان به اندازه سهمی که می پردازد از آنچه مردم شایسته آن هستند دریافت نمی کند .
در این دیدار که گروهی از اقشار مردم استان کرمان نیز حضور داشتند سید محمد خاتمی با اشاره به خواست تاریخی و طولانی ملت ایران در دوران مشروطیت که از عقب ماندگی ، فقر،بی عدالتی،استبداد و استیلای قدرت های خودکامه و از تسلط بیگانگان بر منابع مادی و معنوی به تنگ آمده بود ، گفت : ملت ایران در کشورهای اسلامی و حتی در شرق پیشتازحرکت به سوی جامعه مدنی،استقرار یک نظام مردم سالار و تجربه کردن آزادی در متن زندگی بوده است. ملتی که احساس حرمت کردن را در داشتن زندگی متناسب با شان خود می دانسته و خواستار حرمت در عرصه جهانی و جایگاه بالاتر بوده است و اینهمه را بر پایه ارزشهای دینی و فرهنگی خود می خواسته است.
رییس جمهور سابق کشورمان با اشاره به تدوین اولین قانون اساسی در زمان مشروطیت و دومین در دوره انقلاب اسلامی گفت : نخبگان جامعه،مصلحان،عالمان بزرگ و روشنفکران دینی خواستها را به گونه ای مطرح کردند که اسلام خواستار تحقق آنها است و اسلام نیامده تا جامعه دچار استبداد،فقر و عقب ماندگی باشد بلکه آمده تا همه اینها را جبران کند.
وی افزود : متاسفانه از دل مشروطیت استبداد نفس گیر بیرون آمد ولی مردم باز همان شعارهایشان را در جنبش وسیع اجتماعی به رهبری عالم دیندار بزرگوار امام خمینی (ره) دنبال کردند.
خاتمی گفت : قرار ما این بود مملکت را بسازیم،توسعه یافته شویم ولی توسعه فقط توسعه اقتصادی نیست . تفکیک توسعه اقتصادی از توسعه اجتماعی کار غلطی است ونمی شود درجامعه استبداد باشد ولی انتظار عدالت داشته باشیم؛ فقر باشد و ما انتظار آزادی داشته باشیم.
وی افزود : نمی شود دولت بزرگ و همه کاره باشد ولی موتور محرکه بخش خصوصی فعال نباشد و در عین حال شاهد توسعه باشیم؛ نمی شود اخلاق در جامعه بصورت هنجار در نیاید ولی انتظار جامعه اخلاقی داشته باشیم.
خاتمی با اشاره به اقدامات دولت اصلاحات گفت : شعار عمده ما توسعه همه جانبه و پایدار بود. ما در کنار مردم سالاری، ثروت آفرینی، شعار ایجاد رابطه مناسب و آبرومندانه در دنیا را مطرح کردیم وخوشبختانه زمینه برای تحقق آنها فراهم شد. ما در دولت اصلاحات رابطه مان را بدون اینکه ذره ای از اصول و منافع بگذریم بگونه ای تنظیم کردیم که زمینه حضور ثروت و تکنولوژی خارجی در ایران و راهی برای پیشرفت و توسعه زیرساختهای کشور فراهم گردید . سال 82 در آستانه تدوین برنامه چهارم در جلسه کارگزاران نظام در خدمت رهبری عرض کردم:همه زمینه ها برای یک جهش بزرگ اجتماعی،اقتصادی،فرهنگی و سیاسی در جامعه فراهم شده است و این ما هستیم که در مقابل خدا و تاریخ مسئولیم به آن عمل کنیم و جامعه شاهد این جهش باشد.
رییس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها افزود : خوشبختانه پس از آن نقشه راه ؛یعنی چشم انداز بیست ساله تدوین و تصویب شد که بسیاری از تکالیف را روشن کرد . البته آن زمان سیاست های اصل 44 تدوین نشده بود و ما مشکلاتی در توسعه بخش خصوصی و به کارگیری امکانات برای پیشرفت کشور داشتیم و در دولت بعد تدوین شد . اما چگونه پیاده شدن آن را باید ملت قضاوت کنند . با افزایش اختیاراتی که داده شد و با افزایش شگفت انگیز قیمت نفت زمینه ها آماده تر بود و ما برای آنکه آن جهش تحقق یابد می بایست در همة زمینه های علمی، پژوهشی، بست آزادی های اساسی، تولید، اشتغال و رشد اقتصادی شاهد پیشرفت باشیم. اینجا صحبت از حسن تدبیر یا عدم حسن تدبیر است که آیا می توان کشور را بهتر از امروز اداره کرد یا نه؟
رئیس جمهور سابق کشورمان برنامه چهارم را علمی ترین برنامه توسعه خواند که با اهداف واقع بینانه و بر مبنای مدیریت دانایی محور تدوین شد و گفت : متاسفانه این برنامه عملی نشد و جایگزین آن هم روش هایی آمد که نتایج خوبی نداشته است.امروز در موقعیت مشکل تری هستیم و وضعیت جهان و منطقه ما متفاوت تر شده است.معتقدیم هنوز هم می توان و باید کشور مسیری را طی کند که شایسته مردم است.
وی افزود :همه ما در مقابل خدا و مردم مسئولیم. تصور اینکه کسی بخواهد عافیت طلبی کند و از صحنه کنار کشد واقعیت ندارد .آن هم کسانی که اگر ذره ای آبرو و اعتبار دارند از مردم است والا کسی بر ملت منتی ندارد . ولی صحبت سر این است که آیا این آبرو ،سرمایه ،تلاش و مسئولیت پذیری می تواند به نتیجه برسد یا حتی مشکلات را بیشتر خواهد کرد؟
خاتمی در ادامه گفت :اگر روند واقعا به سوی تغییر باشد می توان خدمت کرد. به عنوان نمونه از نظر علمی مبارزه با تورم همراه با تولید ورونق اقتصادی کار مشکلی است و جمع میان این دو کار به آسانی نمی شود؛ بنده جلسات گوناگونی با کارشناسان اقتصادی دارم و معتقدم این کار میسراست.
رییس جهور سابق کشورمان در ادامه گفت :ما معتقدیم از همین منابعی که داریم می توان درست استفاده کرد و با تقویت زیرساختها و پاسخ دادن به نیازهای جامعه ،نه پول صدقه که بعد از مدتی مردم فقیر بدهکار داشته باشیم؛بلکه با گسترش تامین اجتماعی و حتی برنامه ریزی برای ارتقا سطح زندگی قشرهای کم در آمد و در مقابل با امکانات ،سرمایه ها و تکنولوژی دنیا تولید و توسعه را در کشورمان شاهد باشیم که این امر سیاست خارجی خاص خودش را می خواهد.
خاتمی تاکید کرد :ما شعارهای اصلی را فراموش نمی کنیم؛ در کشور باید مردم سالاری حاکم باشد،باید نهادهای مدنی شکل بگیرند،باید از آزادی دفاع شود.اینها خواستهای ملت است و در قانون اساسی نیز نهفته است؛مگرمی توانیم دست از آنها برداریم؟در کنار آنها توسعه اقتصادی، تقویت بخش خصوصی که از محورها و پایه های گسترش مردم سالاری در جامعه مورد نظر است. باید سیاست ها هماهنگ باشد و همه امکانات صرف عملی شدن برنامه ها باشد . اگر این پذیرفته نشد نمی توان کار کرد.مردم تقاضا و توقع دارند و باید به آنها پاسخ داد و اگر همراهی همه جانبه نباشد نمی توان پاسخ داد.
وی در خصوص انتخابات افزود : باید از فرد بگذریم،مساله شخص مطرح نباشد.حتما باید به فکر خدمت به کشورو کمک به مردم باشیم.باید جستجو کرد کسانیکه دیدگاههای تحول آفرین دارند و می خواهند به ملت خدمت کنند و اگر آنها باشند موانع در مقابلشان کمتر است و بهتر می توانند کار کنند در عرصه بیایند ،زیرا کشور را باید نجات داد .
پیش از سخنان اقای خاتمی چند تن از حاضرین دیدگاه های خود را در باره انتخا بات اینده مطرح کردند .
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 25,ژانویه,2025